بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

اطعمه و اشربه در اسلام
خوردنیها و آشامیدنیهای معمول دوران عباسی
اطعمه و اشربه مرسوم مردم در عصر عباسیان
تاثیر ملل دیگر بر برنامه غذایی مردم در دوران عباسی
بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن
دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته تاریخ تمدن و ملل اسلامی

رفتن به سایت اصلی

دانلود پایان نامه كارشناسی ارشد رشته الهیات و معارف اسلامی-گرایش تاریخ تمدن و ملل اسلامی

بررسی تطبیقی خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام در دوران عباسی با دستورات اسلامی و تاثیر ملل دیگر بر آن

 

چکیده:

در آغاز حکومت عباسیان به دلیل آنکه دست‌اندرکاران حکومت اسلامی، بعد از دودمان نژادپرست بنی‌امیه روی کار آمدند و ملل مختلف با زبانها و فرهنگهای متفاوت وارد حوزه اسلامی شدند، مسائل اجتماعی و از آن جمله اطعمه و اشربه تحولی عظیم پیدا کرد.موضوع تحقیق اطعمه و اشربه معمول و مرسوم مردم در دوره عباسیان از ابتدا تا سال 656(ه.ق) است و روش کار به صورت کتابخانه‌ای و بهره‌برداری از منابع موجود و استفاده از نظرات محققین بوده و پژوهش حاضر شامل معرفی باب فقهی و آداب دینی اطعمه و اشربه (حلال و حرام)، تجارت و بازرگانی و محصولات آن دوره، ادیان گوناگون و تأثیر آنها بر روی اعراب بخصوص در باب خوردنیها و آشامیدنیها، جشن‌ها و اعیاد اسلامی، رسوم دارالخلافه در این رابطه، غذای اعراب و انواع مختلف آن، وسایل و ظروف طبخ غذا و… می‌باشد.

 

در عصر جاهلیت و صدر اسلام، اغلب مردم عرب از غذاهای ساده‌ای استفاده می‌کردند اما پس از اسلام، سبک غذاها تغییر پیدا کرد. یکی از دلایل این تغییر ، تماس آنان با ملل دیگر بخصوص ایرانیان بود. مهمترین تأثیرگذاری از جانب ایرانیان بود که برخی خلفا حتی در رعایت آداب شاهانه از پادشاهان قدیم ایران مانند اردشیر و بهرام‌گور متابعت می‌کردند.در باب شراب نیز یهودیان و بخصوص مسیحیان، اثرگذار بودند. مسیحیان در جشنهای خود از شراب استفاده می‌کردند و حتی در برخی دیرها آن را تهیه و به فروش می‌رساندند و مشترک بودن محل زندگی آنان با مسلمانان باعث استفاده از شراب در بین برخی مسلمانان شد.

 

نتیجه اینکه در پژوهش حاضر، انواع اطعمه و اشربه معمول و مرسوم در دوران عباسیان مورد بررسی و تحقیق قرار داده شد و مباحثی از جمله اغذیه حرام و حلال و انواع اشربه و اطعمه و تأثیر ملل مختلف مخصوصاً ایرانیان بر نوع و سبک غذاهای اعراب و تأثیر ادیان گوناگون بخصوص مسیحیان بر اشربه(مشروبات الکلی)، براساس منابع و مآخذ موجود نوشته شده است.

 

 

 

کلمات کلیدی:

دوران عباسی

تاثیر پذیری از ملل

خوردنیها و آشامیدنیها حلال و حرام

 

 

 

مقدمه

تاریخ بزرگترین معلم و درس‌آموز انسان است و مطالعه و بررسی آن از ضرورتهای زندگی هر انسانی است که اندیشه و تفکر از عناصر زندگانی او به شمار می‌رود. در قرن دوم هجری تحول شگرفی در تاریخ سیاسی اسلام پدید آمد. خلافت عباسی در سال 132(ه‍.ق) با کمک ایرانیان اعلام موجودیت کرد و صفحات تازه‌ای در تاریخ ملتهای مسلمان گشوده شد.تمدن عصر عباسی، به تنهایی یک جهان است. بنابراین سخن گفتن از آن، سخن از تمدنِ جهانی در طولانی‌ترین دوره‌ای است که تاریخ قرون میانه می‌شناسد. این دوره، پنج قرن و اندی به درازا کشید و بر همه جهان قدیم سایه انداخت و بیشترین بخشِ شناخته شده زمین را با همه گونه‌های جغرافیایی، سیاسی و ثروت اقتصادی آن در برگرفت. عباسیان به دلیل غنای فرهنگی و نقش مؤثر ایرانیان در تأسیس خلافت عباسی، به طور چشمگیری از فرهنگ و آداب و رسوم درباری ایرانیان بخصوص در بخش اطعمه و اشربه سود بردند.

 

نیاز انسان به غذا یکی از نیازمندیهای اساسی است  زیرا به وسیله آن سدّجوع کرده و به حیات خود ادامه می‌دهد و اهمیت آن به حدی است که بر دیگر نیازهای انسان مقدم است. برای رشد و ساخته شدن اجزاء بدن و فعالیتهای حیاتی، خوردن غذا به حد ضرورت لازم است. این اهمیت، موجب تلاش و توجه بیشتر بشر برای دستیابی و روی آوردن به تنوع غذایی و کسب تجربه بیشتر در انتخاب غذاهای بهتر و لذیذتر شد تا ضمن پاسخگویی به نیازهای بدنی، ذائقه او را نیز ارضاء کند. غذا در عصر جاهلی و صدر اسلام عموماً ساده بود و غالباً شیر و لبنیات، خرما و حبوبات و اندکی گوشت بود که خانواده‌های ثروتمند و با مکنت می‌خوردند. اینها عموماً غذاهای ساده‌ای بود. اما همینکه اعراب با بیگانگان بخصوص با ایرانیان آشنا شدند، از نظر تنوع غذایی تغییرات فراوانی در آنها به وجود آمد. 

 

اوج پیشرفت در فراگیری غذاها مربوط به زمان هارون‌الرشید می‌باشد. خلفا و حکمرانان نخستین کسانی بودند که غذاهای جدید تناول کردند. در دوره امویان برخی از این غذاها شناخته شد اما در عصر عباسی این تحول و تنوع گسترده‌تر شد و رفاه عمومی و شرایط مناسب موجب شد که توده مردم در این باره با بزرگان و ثروتمندان همراهی کنند به طوری که باعث تدوین تألیفات چندی در فن آشپزی شد. ابن ندیم بیش از ده عنوان کتاب آشپزی در الفهرست ثبت کرده؛ از جمله کتب الطبیخ (بغدادی)، فضائل السکباج (جحظه 326 ه‍/941م، شاعر و خواننده قرن چهارم)، الطبیخ (ابراهیم بن عباس موصلی)، الطبیخ (مرضی رازی)، الطبیخ (ابن ماسویه)، همین عنوان از احمد بن طبیب سرخسی و دیگران. 

 

 

 

 

فهرست مطالب

 

فصل اول: کلیات 

چکیده

مقدمه

هدف از پژوهش 

بیان مساله

 

فصل دوم: آراءاسلام در باب تغذیه 10

1- فلسفه غذا خوردن و آراءمعصومین علیهم السلام در این رابطه 12

زیان های ظاهری و باطنی پُرخوری 14

فایده‌های ظاهری و باطنی کم خوری 19

2- آداب سفره و غذا خوردن وآراء معصومین علیهم السلام در این رابطه 20

الف) آداب غذا خوردن 21

ب) آداب سفره 24

3- آداب آشامیدن 25

– آب 25

– شیر 26

– عسل 27

– سرکه 27

 آداب آشامیدنی‌ها از نظر معصومین علیهم السلام 28

4- غذاها و آشامیدنی های حرام 29

از محرماتی که در اینجا مورد بحث قرار می‌گیرد 31

الف- خمر   32

خمرازدیدگاه آیات و روایات 33

انواع خمر و حکم آنها 37

ب- خون 38

ج- گوشتهای حلال و حرام 38

خوردن محرمات در وقت اضطرار 40

 

فصل سوم: اوضاع اجتماعی، اقتصادی و مذهبی عصر عباسیان 

1- پیشینه بازرگانی و تجارت در بین اعراب قبل از اسلام و در صدر اسلام 43

2- محصولات 46

3- بغداد و بازارهای آن در عصر عباسیان 55

شکل بازارها 66

نقش زنان در بازارها 67

4- تأثیر ادیان بر تجارت اسلام 68

5- جشن ها 80

جشنهای دینی اسلامی 80

جشن های محلی 84

 

فصل چهارم: آداب و رسوم معیشت در عصر عباسی 

1- اطعمه و اشربه خلفا و وزراء دولت عباسی 93

آداب المائده،آداب سفره 108

2-شرابخانه ها 117

شربت خانه(خزانةالشراب) 120

شرابکده ها 123

3- مجالس شراب 126

استعمال حشیش 135

تریاک 136

 

فصل پنجم: تغذیه در عصر عباسی

ادویه و خوشبوکننده ها 138

اجزای خوشبوکننده 140

ظروف و وسایل آشپزخانه 141

غذای اعراب 154

خوراکهای گوشتی 156

ماهی و خوراکهای آن 163

خوراکهای گیاهی 165

خوراک تنگدستان 170

خوراکهای مشترک توانگران و تنگدستان 174

از غذاهایی که با استفاده از خرما درست می شد 175

روغن وپیه 176

نان 177

برنج 182

مشاغل مربوط به اغذیه 184

بهای خوراکی 185

قیمتها در زمانهای عادی 187

بهای اجناس در آشوبهاوکمیابی 188

کارکنان آشپزخانه 193

هزینه آشپزخانه سلطنتی 194

نوشیدنیها در این دوره 198

نوشیدنیهای حلال و حرام 199

شیر و محصولات آن 202

آب 204

شیرینیها و حلویات 205

مواد شیرین‌کننده 208

نقل 210

ترشی‌ها و چاشنی‌ها 211

میوه 212

زمان‌بندی غذاها 216

پرهیز و علوم غذایی 217

نگاهداری و حفاظت 240

سوخت 253

نتیجه‌گیری 265

فهرست منابع 267

چکیده انگلیسی 270

 

 

 

 

 

 

 

  • پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه اعتماد به نفس

    پیشینه نظری و فصل دوم پایان نامه اعتماد به نفس کلمات کلیدی : فصل دوم پایان نامه اعتماد به نفس مبانی نظری اعتماد به نفس پیشینه تحقیق اعتماد به نفس پیشینه داخلی اعتماد به نفس پیشینه خارجی اعتماد به نفس…

  • مطالعه اثر زایل شدن مبنای حق خیار بر اسقاط خیار

    مطالعه اثر زایل شدن مبنای حق خیار بر اسقاط خیار شرط سقوط خیارات زوال مبنای خیارات مبانی خیارات از منظر فقها مبنای خیارات در حقوق ایران اصل قابل اسقاط بودن خیارات مبنای خیارات در تمامی اقسام حق فسخ زوال مبنای…

  • پاورپوینت مالیه عمومی و بودجه دولتی

    پاورپوینت مالیه عمومی و بودجه دولتی دانلود پاورپوینت مالیه عمومی و بودجه دولتی مالیه عمومی و بودجه دولتی تحقیق مالیه عمومی و بودجه دولتی مقاله مالیه عمومی و بودجه دولتی مالیه عمومی و سیاستهای پولی و مالی بودجه چیست مراحل…

  • پاورپوینت تهویه مکانیکی یا مصنوعی

    پاورپوینت تهویه مکانیکی یا مصنوعی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تهویه مکانیکی یا مصنوعی جهت رشته ی پزشکی در قالب 14 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       زمانیکه…

  • دانلود پاورپوینت خلاقیت و نوآوری در زندگی کاری

    دانلود پاورپوینت خلاقیت و نوآوری در زندگی کاری رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت خلاقیت و نوآوری در زندگی کاری جهت رشته مدیریت در 15 اسلاید و با فرمت pptx  بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش    …

  • بررسی مسئولیت دولت به طور عام و در قبال قوه قاهره و تحمیل خسارت بر فرد

    بررسی مسئولیت دولت به طور عام و در قبال قوه قاهره و تحمیل خسارت بر فرد مسئولیت مدنی دولت شخصی بودن مسئولیت مسئولیت مدنی دولت در برابر حوادث اجتناب ناپذیر مسئولیت مدنی دولت در برابر حوادث غیر مترقبه مسئولیت مدنی…

  • فصل دوم پایان نامه فرسودگی هیجانی در پرستاران

    فصل دوم پایان نامه فرسودگی هیجانی در پرستاران کلمات کلیدی : مبانی نظری فرسودگی هیجانی در پرستاران پیشینه تحقیق فرسودگی هیجانی در پرستاران پیشینه داخلی فرسودگی هیجانی در پرستاران پیشینه خارجی فرسودگی هیجانی در پرستاران پیشینه پژوهش فرسودگی هیجانی در…

  • بررسی رفتار غیرخطی دیوار برشی بتنی دارای بازشو به روش طراحی بر اساس سطح عملکرد

    بررسی رفتار غیرخطی دیوار برشی بتنی دارای بازشو به روش طراحی بر اساس سطح عملکرد تیر کوپله دیوار کوپله دانلود مقاله دیوار برشی دارای بازشو طراحی بر اساس سطح عملکرد دانلود مقالات کارشناسی ارشد عمران سازه دانلود مقاله بررسی رفتار…

  • پاورپوينت ميزان هماتوری ( خون اداری ) در مردان بوكسور و دونده نخبه ايرانی

    پاورپوينت ميزان هماتوری ( خون اداری ) در مردان بوكسور و دونده نخبه ايرانی پاورپوينت هماتوری دانلود پاورپوينت هماتوری پاورپوينت خون اداری پاورپوينت خون اداری مردان بوكسور پاورپوينت خون اداری دونده نخبه ايرانی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوينت ميزان…

  • پاوربوینت اصول اولیه دلفی

    پاوربوینت اصول اولیه دلفی کلمات کلیدی : اصول اولیه دلفی مقاله اصول اولیه دلفی تحقیق اصول اولیه دلفی پژوهش اصول اولیه دلفی پروژه اصول اولیه دلفی اصول اولیه دلفی رفتن به سایت اصلی •استفاده از اشیاء از پیش تعریف شده:…

  • پاورپوینت آشنایی با حسابداری مدیریت

    پاورپوینت آشنایی با حسابداری مدیریت رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با حسابداری مدیریت جهت رشته حسابداری در قالب 23 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       هزینه یابی…

  • لزوم طراحی و بکارگیری سیستم هزینه یابی در بخش آموزش

    لزوم طراحی و بکارگیری سیستم هزینه یابی در بخش آموزش سیستم هزینه یابی هزینه یابی بر مبنای فعالیت اثر بخشی سیستمهای هزینه یابی لزوم سیستم هزینه یابی در بخش آموزش لزوم طراحی و بکارگیری سیستم هزینه یابی در بخش آموزش…

  • دانلود پاورپوینت فصل یک تا پنج ریاضی هفتم

    دانلود پاورپوینت فصل یک تا پنج ریاضی هفتم پاورپوینت فصل یک تا پنج ریاضی پایه هفتم پاورپوینت درس راهبرد رسم شکل ریاضی هفتم پاورپوینت درس عدد های صحیح ریاضی هفتم دانلود پاورپوینت ریاضی هفتم رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت فصل…

  • پاورپوینت آشنایی با تصمیم گیری در مسائل مالی

    پاورپوینت آشنایی با تصمیم گیری در مسائل مالی رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با تصمیم گیری در مسائل مالی جهت رشته اقتصاد در قالب 28 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت…

  • موقعیت جغرافیایی عربستان و اوضاع اجتماعی و سیاسی آن پیش از اسلام و پس ازآن

    موقعیت جغرافیایی عربستان و اوضاع اجتماعی و سیاسی آن پیش از اسلام و پس ازآن اسلام اوضاع اجتماعی و سیاسی موقعیت جغرافیایی عربستان دانلود پایان نامه رشته معارف موقعیت جغرافیایی عربستان و اوضاع اجتماعی و سیاسی آن پیش از اسلام…

  • پاورپوینت تیپ صحیح گاو

    پاورپوینت تیپ صحیح گاو پاورپونت یگاو گاوداری پاورپونت گاو شیری پاورپونت گاوهای شیری دانلود پاورپوینت تیپ صحیح گاو رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تیپ صحیح گاو جهت رشته زیست شناسی در قالب 21 اسلاید و با فرمت بصورت کامل…

  • ابعاد و نظریه های خودکارآمدی و عوامل موثر بر آن

    ابعاد و نظریه های خودکارآمدی و عوامل موثر بر آن ابعاد خودکارآمدی ابعاد خودکارآمدی تحصیلی منابع باورهای خودکارآمدی پیشینه تحقیق خودکارآمدی تحقیق درباره خودکارآمدی تحقیق در مورد خودکارآمدی نظریه های خودکارآمدی نظریه های خودکارآمدی بندورا نظریه های خودکارآمدی تحصیلی نظریه…

  • پاورپوینت آشنایی با استاندارد های طراحی موزه

    پاورپوینت آشنایی با استاندارد های طراحی موزه کلمات کلیدی : پاورپوینت آشنایی با استاندارد های طراحی موزه آشنایی با استاندارد های طراحی موزه استاندارد های طراحی موزه تحقیق استاندارد های طراحی موزه تعریف موزه اهداف موزه عمده فعاليتهاي موزه انواع…

  • هزینه یابی بر مبنای فعالیت (Activity Based Costing)

    هزینه یابی بر مبنای فعالیت (Activity Based Costing) هزینه یابی بر مبنای فعالیت هزینه سربار بهای تمام شده محصول دانلود مقاله سیستم هزینه یابی برمبنای فعالیت مفهوم و مراحل هزینه یابی برمبنای فعالیت رفتن به سایت اصلی هزینه یابی بر…

  • چارچوب نظری و پیشینه پژوهش غنی سازی ازدواج

    چارچوب نظری و پیشینه پژوهش غنی سازی ازدواج مبانی نظری غنی سازی ازدواج دانلود مبانی نظری غنی سازی ازدواج مبانی نظری غنی سازی ازدواج تحصیلی پیشینه تحقیق غنی سازی ازدواج ادبیات نظری غنی سازی ازدواج فصل دوم پایان نامه غنی…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق ارزیابی عملکرد با کارت امتیازی متوازن 65 صفحه

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق ارزیابی عملکرد با کارت امتیازی متوازن 65 صفحه کلمات کلیدی : مبانی نظری ارزیابی عملکرد مبانی نظری کارت امتیازی متوازن پیشینه تحقیق ارزیابی عملکرد پیشینه تحقیق کارت امتیازی متوازن مبانی نظری ارزیابی عملکرد با کارت…

  • پاورپوینت روش تحقیق در مدیریت 60 اسلاید

    پاورپوینت روش تحقیق در مدیریت 60 اسلاید رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت آشنایی با روش تحقیق در مدیریت جهت رشته مدیریت در قالب 60 اسلايد و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و با قابليت ويرايش  …

  • دانلود پاورپوینت مساجد امریکا

    دانلود پاورپوینت مساجد امریکا پاورپوینت مسجد پاورپوینت مسجد های آمریکا پاورپوینت آمریکا رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مساجد امریکا در قالب 27 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش       -در ایالات…

  • دانلود پاورپوینت فرسایش پذیری خاک های شور و سدیمی

    دانلود پاورپوینت فرسایش پذیری خاک های شور و سدیمی پاورپوینت فرسایش پذیری خاک های شور پاورپوینت فرسایش پذیری خاک های سدیمی پاورپوینت عوامل موثر در شور شدن خاک رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت فرسایش پذیری خاک های شور و…

  • نگاهی به ابعاد قاچاق انسان در جهان امروزی

    نگاهی به ابعاد قاچاق انسان در جهان امروزی قاچاق انسان تحقیق قاچاق انسان تحقیق قاچاق زنان تحقیق درباره قاچاق انسان تحقیق پدیده قاچاق انسان ابعاد قاچاق انسان ابعاد قاچاق انسان در جهان ابعاد قاچاق انسان در آمریکا ابعاد قاچاق انسان…

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری 9

    مبانی نظری و پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری 9 مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری پیشینه مدیریت ارتباط با مشتری دانلود مبانی نظری مدیریت ارتباط با مشتری پیشینه تحقیق مدیریت ارتباط با مشتری ادبیات نظری مدیریت ارتباط با مشتری…

  • بررسی اثرات زن و مرد بودن در سن مسئولیت کیفری و حدود مجازات

    بررسی اثرات زن و مرد بودن در سن مسئولیت کیفری و حدود مجازات آثار جنسیت در سن در حقوق كیفری آثار جنسیت در میزان مسئولیت كیفری آثار جنسیت در مجازات مجرم بررسی اثرات زن بودن در سن مسئولیت کیفری بررسی…

  • پاورپوینت تعالی سازمانی با تمرکز بر مديريت منابع انساني

    پاورپوینت تعالی سازمانی با تمرکز بر مديريت منابع انساني پاورپوینت تعالی سازمانی با تمرکز بر مديريت منابع انساني پاورپوینت تعالی سازمانی تحقیق تعالی سازمانی شعار منابع انساني در سازمان متعالي توسعه منابع انساني چيست فرایند توسعه مدیریت منابع انسانی نگرش…

  • پاورپوینت کاردیومیوپاتی بیماری ماهیچه قلب

    پاورپوینت کاردیومیوپاتی بیماری ماهیچه قلب رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت کاردیومیوپاتی جهت رشته ی پزشکی در قالب 26 اسلاید و با فرمت pptx به صورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       بيماری عضله قلب است…

  • پاورپوینت معرفی نرم افزارهای SPSS

    پاورپوینت معرفی نرم افزارهای SPSS پاورپوینت آموزش spss مقدماتی پاورپوینت آموزش spss مقدماتی و پیشرفته پاورپوینت پاورپوینت آموزش مقدماتی spss پاورپوینت spss آموزش کامل پاورپوینت آموزش spss به زبان ساده رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت معرفی نرم افزارهای SPSS…

  • جایگاه مدیریت برند در چارت سازمان

    جایگاه مدیریت برند در چارت سازمان کلمات کلیدی : پایان نامه برند پایان نامه مدیریت برند وظایف مدیریت برند نحوه شکل گیری برند رویکردهای مدیریت برند جايگاه‌ برند در جهان امروز جایگاه مدیریت برند در سازمان برند چیست و چه…

  • فرآیند و مراحل برنامه ریزی آموزش ضمن خدمت کارکنان در سازمان

    فرآیند و مراحل برنامه ریزی آموزش ضمن خدمت کارکنان در سازمان ضرورت آموزش کارکنان ضرورت آموزش کارکنان دولت ضرورت آموزش کارکنان در سازمان ضرورت آموزش ضمن خدمت کارکنان اهمیت و ضرورت آموزش کارکنان ضرورت آموزش ضمن خدمت کارکنان در سازمان…

  • پاورپوینت تحلیل و بررسی کتاب اجتماعی پایه پنجم

    پاورپوینت تحلیل و بررسی کتاب اجتماعی پایه پنجم رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت تحلیل و بررسی کتاب اجتماعی پایه پنجم جهت رشته پنجم ابتدایی در قالب 40 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش…

  • پاورپوینت ارتباط قانون و اخلاق

    پاورپوینت ارتباط قانون و اخلاق پاورپوینت قانون و اخلاق در مدیریت پرستاری پاورپوینت تفاوت قانون و اخلاق پاورپوینت رابطه قانون و اخلاق پاورپوینت رابطه بین قانون و اخلاق پاورپوینت فرق قانون و اخلاق رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت ارتباط…

  • پاورپوینت مبانی شبکه های کامپیوتری

    پاورپوینت مبانی شبکه های کامپیوتری رفتن به سايت اصلي دانلود پاورپوینت مبانی شبکه های کامپیوتری جهت رشته کامپیوتر در قالب 19 اسلاید و با فرمت pptx بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش       نکته ای که…